Publicerad 3 mars 2015

Om Arbetsliv

Tidningen Arbetsliv är Sveriges största facktidning inom området arbetsmiljö. Utgivare är Prevent, en ideell förening inom arbetsmiljöområdet med Svenskt Näringsliv, LO och PTK som huvudmän.

Tidningen Arbetsliv med webbnyheter ger en bra bild av vad som händer inom arbetsmiljöområdet. Fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljöfrågor, forskning, ledarskap, hälsa samt nya lagar och regler på arbetsmiljöområdet är några av de ämnen som tidningen bevakar.

Tidningens motto är att vara aktuell, nyttig inspirerande och vardagsnära. Genom praktiska råd och tips vill vi hjälpa läsarna att förbättra den egna arbetsmiljön. Varje nummer av papperstidningen innehåller ett antal tipsinriktade artiklar samt ett längre reportage om ett arbetsmiljörelaterat ämne. På webben finns de senaste nyheterna inom arbetsmiljöområdet.

Tidningens främsta målgrupper är skyddsombud/arbetsmiljöombud, chefer, personalansvariga, arbetsmiljöhandläggare, arbetsmiljöingenjörer, företagshälsovård och arbetsmiljökonsulter.

Papperstidningen har en TS-kontrollerad upplaga om 120 900 exemplar (år 2021).

Personuppgiftspolicy

Du som får tidningen Arbetsliv finns i vårt register för att vi bedömer att du i egenskap av din roll som chef, skyddsombud eller arbetsmiljöexpert har ett intresse av att läsa om arbetsmiljöfrågor. Du får också Arbetsliv om du är kund hos Prevent. Du kanske har gått en utbildning i vår regi eller köpt böcker från Prevent. Tidningen går även ut till dig som är skyddsombud via register som finns hos ditt fackförbund. Dessutom köper vi in ett mindre antal adresser till personalansvariga och andra som vi anser kan ha ett intresse av att läsa om arbetsmiljöfrågor.  Dina personuppgifter finns i Arbetslivs register i syfte att skicka ut tidningen samt skicka information som du har begärt t.ex. nyhetsbrev. Vi använder även dina personuppgifter för att kunna skicka ut enkäter och läsarundersökningar för att utvärdera, utveckla och förbättra vår tidning. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter läs här.

Upphovsrätt
© Allt material i tidningen Arbetsliv är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

Frilansa för Arbetsliv

Här finns information för dig som vill frilansa för Arbetsliv

Taggar: