Mer

535 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Konstföreningar bidrar till trivsel på jobbet

2022-01-13

Konst och kultur kan vara ett sätt att öka trivseln på jobbet. Cirka 300 arbetsplatser i Sverige har konstföreningar knutna till Riksförbundet Sveriges Konstföreningar. En av dessa är LKAB:s konstförening med 1 850 medlemmar.

Många pandemiord på årets nyordslista

2021-12-28

Hybridarbete, zoomtrötthet och coronahund. Att arbetslivet präglats av pandemin även i år framgår tydligt av Språkrådets nyordslista för 2021.

Oro för covid också en risk för gravida på jobbet

2021-12-15

Gravida ska inte ha arbetsuppgifter som innebär att de utsätts för coronaviruset. Men även oro och ångest behöver vägas in i bedömningen av den gravidas situation på arbetsplatsen. Det anser Arbetsmiljöverket, som nyligen uppdaterade sina riktlinjer.

E-handelsboom påverkar arbetsmiljön

2021-12-13

Hela 8 av 10 utlämningsställen och transportföretag brister i sina arbetsmiljörutiner, enligt en stor inspektionsinsats av e-handelskedjan som Arbetsmiljöverket genomfört. Många bär tunga paket utan hjälpmedel och riskerar belastningsskador.

Nya restriktioner men inte lika stor omställning

2021-12-08

Mer hemarbete och munskydd och avstånd vid trängsel. I går kom nya restriktioner från regeringen för att stävja den ökande smittspridningen.

Distansarbete ett lockbete vid rekrytering

2021-12-07

Att rekrytera specialistkompetens inom exempelvis IT kan vara svårt. Men om det går att välja varifrån arbetet ska utföras kan betydlig fler ingenjörer tänka sig att byta jobb. Det framgår av en undersökning som Sveriges Ingenjörer gjort.

Konsten som klipulver och pratstartare

2021-12-01

Den skapar diskussion, inspirerar och väcker känslor men kan också fungera som GPS-koordinator. Konsten på jobbet har många syften och är viktig, inte bara som utsmyckning.

Hon hugger bittert på mitt vänliga "hej"

2021-12-01

Jobbgemenskap värderas lägre

2021-11-25

Knappt hälften av svenskarna anser att den sociala gemenskapen med kollegor inte är lika viktigt nu jämfört med före pandemin. Men vissa saknar den – i synnerhet yngre medarbetare. Det visar en ny studie.

Så väljer ni rätt mötesform

2021-11-16

Träffas fysiskt, ha hybridmöte eller mötas helt digitalt? Alternativen har blivit fler och det är inte alltid helt lätt att veta vilken mötesform som blir bäst. På fackförbundet Akavia har de rent digitala mötena visat sig vara ett bättre alternativ än att ses fysiskt när det är dags för förhandlingar. 

"Hybridmöten kan skapa vi och dom-känsla"

2021-11-11

Helt digitala möten är bättre för arbetsklimatet än hybridmöten. Det anser forskaren Jens Edlund som undervisat och forskat om digitala möten i snart två decennier.

Färre tjänsteresor även efter pandemin

2021-10-28

Tjänsteresorna minskade kraftigt under pandemin – och den minskningen är här för att stanna. Det spår myndigheten Trafikanalys i en rapport.