Mer

517 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Hemmajobbare behöver bli bättre på IT-säkerhet

2021-09-13

En effekt med distansjobbandet är att IT-problem måste lösas via telefon – och att många hemarbetare sitter med bristande virusskydd. Att värna om sin egen IT-säkerhet borde bli mer prioriterat, anser Dennie Karlsson, informationssäkerhetschef på Dustin.

När brukarnas krav krockar med arbetsmiljön

2021-09-08

Fredrik Engdahl sadlade om till personlig assistent för att han ville jobba med människor. Som skyddsombud och fackombud försöker han hjälpa kollegor som får problem. Ofta handlar det om risker i hemmiljön.

Min papperskalender – en kärlekshistoria

2021-09-07

Allt fler fortsätter jobba efter pensionen

2021-09-01

Allt fler svenskar fortsätter att jobba efter pensionen, det visar nya siffror från Pensionsmyndigheten. Men det är inte den extra inkomsten som är det främsta skälet.

Många dödsolyckor inom transport

2021-08-26

Äldre män som jobbar i enmansföretag eller i företag med få anställda är överrepresenterade i statistiken över arbetsrelaterade dödsolyckor. Den hårdast drabbade yrkesgruppen är lastbilschaufförer. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket.

Lätt att fatta förhastade beslut om kontoret

2021-08-25

De flesta akademiker vill fortsätta arbeta hemifrån två till tre dagar i veckan även efter pandemin, enligt en undersökning som fackförbundet Akavia gjort. Men just nu fattas många förhastade beslut om kontorets framtid, enligt Akavias ordförande Lee Wermelin.

IT-attacker kommer bli allt vanligare

2021-08-24

För Coop var sommarens IT-attack en stor prövning för både medarbetare och kunder. Mycket tyder på att handeln måste räkna med fler och större attacker av detta slag, enligt Nina Jelver säkerhetsexpert på Svensk Handel.

Deltaviruset försvårar återgång till kontoret

2021-08-23

Deltavarianten av covid-19 är mer smittsam än tidigare varianter, och skapar ovisshet kring hur en återgång till arbetsplatsen ska genomföras. Nu ökar trycket på Arbetsmiljöverket, som de senaste veckorna fått allt fler frågor att besvara.

Ny tjänst gör det lättare att hitta seriösa byggfirmor

2021-08-19

I dagarna lanserar branschorganisationen Byggföretagen söktjänsten "Schyssta byggare". Här kan privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag hitta byggfirmor med kollektivavtal och bra arbetsmiljö.

Distansarbete kan bli en kvinnofälla

2021-08-18

Även om distansarbetet under pandemin inneburit större frihet för många finns det fallgropar. Ökad ojämlikhet mellan könen samt irritation på företag som både har anställda på plats och distansarbetare. Det är några risker, enligt arbetspsykologen Jens Näsström.

Glad sommar önskar Arbetsliv!

2021-07-01

Nu tar Arbetsliv sommaruppehåll. Under tiden bjuder vi på lite sommarläsning. Läs vår artikelserie om kontoret efter pandemin eller ett urval av våra bästa tipsartiklar. Vi ses i augusti igen!

Sommarjobbare skadar sig oftare på jobbet

2021-06-21

Unga råkar oftare ut för arbetsolyckor än äldre. De senaste fem åren har 25000 unga anmält att de skadat sig på jobbet, enligt siffror från Arbetsmiljöverket. En bra introduktion är viktig, inte minst denna sommar när det finns risk för smittspridning på arbetsplatsen.