Jimmy Nilsson och Gabriel Alenius äger produktionsbyrån Background.

Publicerad 16 september 2015

Faluföretag testar sex timmars arbetsdag

Arbetstid

Det handlar inte om att ta reda på om det går – utan att ta reda på hur det kan göras. Det säger Gabriel Alenius, en av delägarna till produktionsbyrån Background i Falun, som nu går från åtta till sex timmars arbetsdag.

Background är byrå för grafisk produktion, som fram till i augusti var som vilket litet företag som helst. Fem anställda, två delägare, alla jobbade 40 timmarsvecka mellan 8 och 17 och flera hade småbarn. Det egna ansvaret var stort och inget hindrade att anställda gjorde privata ärenden på arbetstid. Samtidigt fanns en tanke om att det kanske gick att jobba annorlunda. Hur effektivt användes de åtta timmarna egentligen? Efter att ha funderat och diskuterat med medarbetarna fattades ett beslut om att testa att gå ned till sextimmarsdag.

– Vi gör det som ett sätt att locka bra kompetens till företaget, eftersom vår ambition är att växa. Det är också ett sätt att effektivisera arbetsflödet. Det kommer pusha oss att hitta nya lösningar och tvinga oss att hitta nya sätt att jobba. Det blir en omstart för hela företaget, säger Gabriel Alenius.

Målet med den kortare arbetstiden är alltså att kunna jobba mindre, men samtidigt mer effektivt och med bibehållen lönsamhet. Det handlar inte om att få alla att över en natt jobba 25 procent snabbare. De nya arbetstiderna är 8.30 till 15.30 måndag till torsdag, och 8 till 15 på fredagar. Tre timmars jobb innan lunch och tre timmar efter. Men för att kunna gå ned till sextimmarsdag – utan att gå ned i lön och för att kompensera för förlorad arbetstid – var de tvungna att skippa den sjätte semesterveckan.

– Fast å andra sidan, om man räknar om timmarna får man faktiskt en veckas semester per månad istället.

Den minskade arbetstiden innebär även nya arbetssätt – det blir fler medarbetare i varje projekt, vilket minskar sårbarheten och kortar projekttiden och det blir fler och tätare avstämningar med kunderna. Försöket med sex timmars arbetsdag ska pågå i nio månader.

– Vi är väldigt ödmjuka, eftersom det inte är många företag som prövat det här. Därför ska vi ha avstämningar var tredje månad för att ta reda på vad vi tycker, vad kunderna tycker och hur det funkar ekonomiskt.

Även om försöket är helt nytt och ännu inte utvärderat har Gabriel Alenius några medskick till de arbetsgivare som vill testa.

– Framför allt ska man ställa sig frågan hur det går att lösa – inte om det är möjligt att lösa. Det handlar bara om att våga. Och jag tycker att det hänger ihop med entreprenörskapet; att ifrågasätta normer och hitta nya lösningar. Men det är ingen politisk fråga för oss. Vi gör det för att växa och kunna jobba bra. Och det är viktigt att förstå att det inte finns en generell lösning, säger han.

Sociologen Roland Paulsen, vid Lunds universitet, har forskat om arbetstid och arbetsinnehåll och är positiv till försök med kortare arbetstid.

– Den här sortens initiativ är väl jättebra för dem som kan åtnjuta dem. Och jag tror absolut att man skulle kunna införa kortare arbetsdag generellt. När produktiviteten ökar och vi blir mer effektiva borde vi rimligen kunna arbeta mindre. Vi har ju också kortat arbetstiden under 1900-talet, senast från 48 till 40 timmar, med lediga lördagar och fler semesterveckor, säger han.

Men risken är, enligt Roland Paulsen, att försöken bara når de mest priviligierade på arbetsmarknaden. Medan personer med styrda arbeten i stora, slimmade organisationer, som inom vård och omsorg, snarare får ökad arbetstid. Och att Faluföretaget Background nu tydligt separerar arbete och privatliv ser han som ett uttryck för att hantera den baksida som det fria arbetslivet trots allt har. Han exemplifierar också med det amerikanska företaget Yahoo, där medarbetare inte får svara på jobbmejl efter arbetsdagens slut.

– Det kan vara en trend att man även på företagsnivå reagerar mot det gränslösa arbetet i tid och rum. Det har länge betraktats som något fantastiskt och bra, men baksidan är att man aldrig känner sig ledig. Vi har inte heller blivit utbildade för att kunna hantera det, istället har vi lärt oss att arbeta på kommando. Så när vi själva ska organisera arbetet är det lätt att det infinner sig en vilsenhet. Vi skjuter upp arbetet, surfar på Facebook och blir sen jättestressade när vi väl måste jobba, säger han.

Taggar: Arbetstid