Publicerad 15 december 2014

Var rädd om din kreativitet

Det står högt i kurs att vara kreativ men det gäller att ta hand om kreativiteten på rätt sätt. Det är viktigt att förstå när det är läge att använda den och när vi istället ska låta rutiner och vanor tuffa på.

– Kreativitet har blivit mode och vi ska vara kreativa precis hela tiden. Men då riskerar vi att bli kreativitetsutbrända, säger Evelina Wahlqvist, som forskat på kreativitet på Handelshögskolan i Göteborg.

För att man ska hamna i flow krävs nämligen icke-tid, att man tillåter sig själv mellanrum, icke-planerad tid. Då tillåter man hjärnan att jobba i det undermedvetna, och det är hjärnan fenomenal på att göra, den sorterar och hanterar i det tysta.

Så det gäller att skapa rutiner som gör att vi mår bra, att vi bygger in rutiner för att ta en promenad under dagen, att vi äter bra mat, att vi vet att chefen hellre ser att vi går och tränar efter jobbet än jobbar över. Och att vi fikar mer!

– Att sitta tillsammans med lite kaffe och gott fika är gynnsamt för nya tankar, vi är avslappnade, har kul och sitter och småsnackar, då kan stora idéer växa fram, säger Evelina Wahlqvist.

Egentid är minst lika viktigt för någon som vill ta hand om sin kreativitet, att exempelvis avsätta en halvtimma varje dag för att bara stämma av med sig själv och ge sig själv en paus. Något Evelina Wahlqvist själv praktiserar.

– Jag kallar det en halvtimmes semester, då kommer jag i kontakt med mig själv, ställer frågan om hur jag mår just idag, om jag prioriterar rätt så att jag inte springer på alla bollar utan kan använda tiden ändamålsenligt.

Vi behöver rutiner och vanor för hur arbetsuppgifter ska genomföras, det hjälper oss att arbeta effektivt, och vi får mer energi över till kreativitet och nytänkande. Men det är när rutinerna blir alltför fyrkantiga som vi ska se upp.

– Ska vi kunna ge kreativiteten plats behöver vi ha tiden på vår sida. Det är viktigt att vi hinner tänka färdigt våra tankar. Alldeles för snäva deadlines är döden.

För arbetsgivaren handlar det om att skapa flexibilitet och rymd i arbetsstrukturen.

– Jag brukar säga att kreativitet på arbetsplatser bygger på tid och tillit. Framsynta arbetsgivare erbjuder sina medarbetare en fri halvdag varje vecka för att utveckla tankar, skapa och fylla på med inspiration.

Finns den flexibiliteten på jobbet är det bra att vara redo när kreativiteten kommer. För den knackar inte alltid på dörren när den är som mest välkommen utan kan komma lite närsomhelst. Då gäller det att vara beredd med papper och penna, eller en laddad mobil med inspelningsmöjligheter.

– Jag ser alltid till att spela in eller skriva ner en idé så fort jag får den. Jag sätter mig ofta ner och gör en idélista. Jag prioriterar och delar in idéer som tar längre respektive kortare tid att genomföra. Kreativiteten uppstår i kaos, men idéer behöver sedan en struktur för att kunna bli genomförda, säger Evelina Wahlqvist.

Lika viktigt som att ge plats för sina tankar är det att också bara släppa kravet på att vara kreativ, det är bästa lösningen om man börjar känna för mycket krav på att vara kreativ. Så vad göra om man tappar gnistan?
– Släpp kraven, och lita fullständigt på att kreativiteten kommer tillbaka, det behöver vi inte tvivla på, vi människor är skapande varelser.

Och se till att komma tillbaka till lusten, det är ur den kreativiteten växer fram. Fråga dig själv varje dag, vad har du lust till just idag, och gör det du kan av det, utan prestation. Fråga inte vad du har lust till nästa vecka eller så utan just idag.

– Det handlar om att släppa fram det där nyfikna barnet inom oss, det som undersöker och ifrågasätter bara för att det är så intressant. Kreativitet är ett grundläggande behov vi har, att få skapa, forma och genomföra våra idéer och att på så sätt blomma ut i sin person.

Hanna Nolin

Taggar: Må bra