Emma Isaksson, Processoperatör/driftsledare Boliden AB/Aitikgruvan

Publicerad 28 januari 2015

Erfarenheter och tips om att bli ett bättre team

Så gjorde vi

Emma Isaksson, Processoperatör/driftsledare Boliden AB/Aitikgruvan, 17 medarbetare i skiftlaget

Varför funkar ert skiftlag så bra?

– För att vi respekterar vararandra och är lyhörda och hjälpsamma. Det finns ingen prestige i gruppen, behöver man hjälp säger man till. Kläcker någon en idé så får var och en säga sitt om den.

Hur visar ni varandra respekt?

– Jobbar man treskift nöts man med varandra alla tider på dygnet. Då vet man vem som är förmiddagstrött och vem som tycker att det är kämpigt med nattpassen och vill vara för sig själv.

Hur viktig är den gemensamma målsättningen?

– Väldigt viktig. Vi har ett tydligt mål  det är att tillsammans producera och framställa en viss mängd koppar. Jag brukar tänka att vi är som ett fotbollslag där alla behövs för att nå det gemensamma målet.

Ge exempel på hur man kan stärka gruppen?

– Under senaste utvecklingsdagarna pratade vi om hur en grupp är uppbyggd och hur stor roll alla spelar. Även om vi kände till en hel del av det sen tidigare blev det en bekräftelse.

– För en månad sedan införde vi också att första fikarasten alltid ska vara mobilfri. I stället för att fem, sex personer sitter och kollar ner i sina mobiler pratar vi med varandra nu i början av arbetspasset.

 

Fredrik Vannestål, VD på reklambyrån Strateg, 40 medarbetare  Fredrik Vannestål

Vad hände när ni växte?

– I takt med att vi blev fler ställdes det andra krav. Engagemang, lust och vilja räcker långt i en dynamisk miljö, men bara till en viss nivå. Vi bestämde oss för att tydliggöra ledarskapet och utsåg sex skråchefer (gruppchefer) som också blev en del av den nya ledningsgruppen. På så sätt har medarbetarna nära tillgång till en chef och dessutom ett språkrör in i ledningen.  Det har gjort alla mer delaktiga.

Varför jobbar ni med flexibla arbetsgrupper?

– För att det ger bättre dynamik.  Även om skråchefen har personalansvar för en grupp så är det bra att jobba med olika människor i andra konstellationer. 

Varför byter ni arbetsplatser?

– Det är ett enkelt sätt för oss att inte fastna i strukturer. Med nya bordsgrannar ökar möjligheten att lära känna andra kollegor lite närmre.

Hur jobbar ni med konflikter?

– Vi försöker skilja på roll och person om vi ska kritisera någon eller något, det blir sakligare och inte lika känsligt. Just nu arbetar en projektgrupp med att definiera och lösa

energitjuvar och hur vi bäst ska arbeta för att respektera varandras tid. 

 

Ann-Marie Persson, Produktionsledare, PostNord i Järna, 14 medarbetareAnn-Marie Persson

Vad är det viktigaste att tänka på i en arbetsgrupp?

– Att alla är lika mycket värda och att de inte är stöpta i samma form. Det gäller att acceptera folk som de är. 

Hur har ni det hos er?

– Det är ett sammansvetsat gäng som har jobbat länge ihop. Innan jag kom in som produktionsledare hade det varit många chefsbyten. Jag lyssnade på vad medarbetarna ville. Det gäller att hitta nycklarna för att skapa delaktighet. Vi hade en undersökning här för ett tag sen om arbetsmiljön och då svarade alla att de trivdes till hundra procent.

Kan du ge något tips?

– Vi har ältningsförbud. Det är lönlöst att älta saker som man inte kan påverka och dessutom jobbigt att lyssna på för alla andra. Vi påminner varandra om ”att nu är du på rött” när någon pratat för länge om att allt var bättre förr.

Vad kan annars vara bra för gruppen?

– Ett redskap som jag tycker att man kan använda är humor. Det gäller att våga bjussa på sig själv som ledare och kanske gå lite över gränsen ibland. Ett år hade vi julgransplundring med godispåsar. Och på fredagar har vi ett rullande schema där de som vill bakar. Häromåret fixade också några ur gruppen en gemensam resa till Gotland. Dessutom försöker vi alltid att luncha ihop innan vi kör ut på våra postslingor.

 

Viktoria Melin, Skiftledare, Café Ritazza på Centralstationen i Stockholm (där 250 000 besökare passerar per dag), 8 medarbetare på heltid                                                    Victoria Melin

Varför är sammanhållningen så bra hos er?

– Vi känner varandra väl. Flera av oss har dessutom
varit länge i branschen, det gör att vi kan rutinerna och att allt flyter på för det mesta. Vi turas om att stå i kassan, plocka disk och att servera.

Vad gör ni om någon är på dåligt humör en dag?

– Alla kan ha bättre och sämre dagar, man märker redan vid första hälsningsfrasen på morgonen hur det står till.  A och O för oss på den här arbetsplatsen är att peppa varandra om någon tycker att det är en skitdag. Vi hjälps åt att hålla humöret uppe i gruppen. 

Ni har öppet nästan dygnet runt, när hinner ni prata jobbfrågor?

– Våra månadsmöten är jätteviktiga. Det är enda gången vi har ordentlig tid att sitta ner tillsammans och gå igenom allt ifrån ekonomin till att säga till kvällspersonalen att göra iordning fler juice till morgnarna.

Vad gör er glada på jobbet?

– Det är ett högt tempo här och det gäller att kunna göra flera saker på en gång och samtidigt vara trevlig mot kunderna även om kön ringlar sig lång.  När allt flyter på extra bra skrattar vi och skojar med varandra. Det märker även kunderna och då brukar de säga: ”Ni verkar ha kul här”.

Gerd Eriksson

Taggar: Så gjorde vi